Koperensemble Ottoni en Wybe Kooijmans op het Concertorgel

Concert door koperensemble 'Ottoni' en Wybe Kooijmans op het Pierre Palla Concertorgel.

Een muzikale mix voor koperkwartet en orgel.

Hoewel de combinatie orgel en trompet erg populair is blijkt er weinig oorspronkelijk repertoire te zijn voor de bezetting van orgel en koperkwartet.
Daarom heeft het Ottoni kwartet een compositie-opdracht verstrekt aan de Nederlandse componist Willem Boogman voor koperkwartet en orgel.
Boogman heeft een vijfdelig compositie 'THE ROAD TO HERE' geschreven. Dit nieuwe werk is gebaseerd op vijf melodieën uit verschillende muzikale genres, die zijn opgegeven door de blazers van Ottoni en organist Wybe Kooijmans. Een ander uitgangspunt was ‘Die Nelkenreihe’ van Pina Bausch op muziek van Louis Armstrong. Het resultaat is een compositie die klinkt als een feestelijke optocht in muziek waarin resten van bekende muziekstijlen nog herkenbaar zijn.

Organist Wybe Kooijmans speelt op het Pierre Palla Concertorgel verschillende dansen van de Nederlandse componiste Margreeth de Jong. Zijn interpretatie van de bewerking voor orkest van 'Petite Suite' van Debussy klinkt uitstekend met de fraaie orkestregisters van het Pierre Palla Concert Orgel.

Tenslotte spelen organist en ensemble klassieke werken voor koperensemble en orgel: een sonate van de barokcomponist Biber en het 'Concerto per Organo, due trombe e due trombone' uit 1956 van de Nederlandse componist Marius Monnikendam.

Zo klinkt op 11 november in Studio 1 van het MCO een muzikale mix van oude tot moderne muziek voor koperblazers en orgel.

Programma

  • klassieke werken voor koperensemble en orgel van Biber en Marius Monnikendam (Concerto per Organo, due trombe e due trombone)
  • enkele dansen voor orgel van Margreeth de Jong en 'Petite Suite' van Debussy
  • opdrachtwerk 'THE ROAD TO HERE', (2018) van Willem Boogman voor koperkwartet en orgel.

Het koperensemble 'Ottoni' bestaat uit:

  • Peter Leydekkers, trompet
  • Hans van Eijk, trompet
  • Bart Brinksma, hoorn
  • Peter van Os, trombone

Datum: 11 november 2022 om 20.00 uur
Uitvoerenden: koperensemble 'Ottoni', Wybe Kooijmans
Tickets: € 17.50, jeugd €5.00, kinderen gratis

Zet in mijn agenda

KAARTEN BESTELLEN

Vorige bericht