Hector Olivera bespeelt het Concertorgel

Hector Olivera bespeelt het Concertorgel

Hector Olivera bespeelt het Concertorgel

Niemand minder dan de beroemde maestro Hector Olivera uit Amerika komt naar Nederland voor een concerttour. Tijdens deze tour bespeelt hij ook het indrukwekkende Pierre Palla Concertorgel in Studio 1 van het MCO.

Spectaculair optreden Amerikaanse grootmeester op orgel
De in Buenos Aires geboren Hector werd al op 5-jarige leeftijd benoemd tot organist van een plaatselijke kerk. Op 9-jarige leeftijd speelde hij met het Buenos Aires Symphony Orchestra. Vele concerten in Latijns-Amerika volgden, ook voor radio en televisie.

In 1965 verhuisde hij dankzij een studiebeurs voor New York’s fameuse Juilliard School of Music naar de Verenigde Staten. Drie jaar later won hij de ‘National Improvisation Contest’ van de American Guild of Organists. Dat was de start van zijn internationale carrière, met optredens in prestigieuze zalen als Carnegie Hall, Royal Albert Hall, Walt Disney Concert Hall, Shenzhen Concert Hall in China, maar ook in de Notre Dame in Parijs. De optredens van Hector Olivera laten een combinatie horen van uitzonderlijke technische beheersing van het instrument en indrukwekkende creativiteit.

Olivera beheerst alle stijlen: klassiek, orkestmuziek, pop- en filmmuziek, religieuze en hedendaagse muziek. Zijn optreden op het Pierre Palla Concertorgel is een buitenkans: op dit concertorgel klinkt alles, welk repertoire en in welke stijl dan ook, even goed. De klankmogelijkheden van het orgel in Studio 1, van fluisterzachte strijkers, via stoere fluiten, hobo’s en klarinetten tot aan krachtige trompetten en bazuinen, met een heuse orkestbezetting aan slagwerk en effecten, bieden Olivera ongekende kansen.

Deze charismatische maestro op dit veelzijdige instrument garandeert een memorabel concert.

Datum: 16 juli 2022 om 15.30 uur
Uitvoerenden: Hector Olivera
Tickets: volwassenen: 20,00 €, 18 t/m 12 jaar: 10,00 €, kinderen: gratis. (incl. consumptie na afloop)

KAARTEN BESTELLEN

Vorige bericht Volgende bericht