Donald MacKenzie - Film ‘The Night Cry’ met live begeleiding

Donald MacKenzie - Film ‘The Night Cry’ met live begeleiding

Het Pierre Palla Concertorgel is ook een theaterorgel. Met deze orgels werden in de jaren ’20 van de vorige eeuw vele zwijgende films begeleid.

Op deze avond vertonen we unieke originele films uit de collectie van Peter Kok met muzikale begeleiding door organist Donald MacKenzie – speciaal overgekomen uit Engeland.

Naast enkele bijzondere en historisch waardevolle korte films, wordt de ‘Rin-Tin-Tin-film’ The Night Cry uit 1926 vertoond. Dit is een opmerkelijke film omdat het succes van de film de producenten, The Warner Brothers, redde van een faillissement. De Warner Brothers konden namelijk niet meekomen met de omschakeling van de zwijgende film naar de geluidsfilm. De film-kopie, die tijdens dit concert wordt gebruikt, is de enige overgebleven kopie in Europa.

Donald MacKenzie is specialist in het begeleiden van de zwijgende film. Met dit unieke filmprogramma in Studio 1 van het MCO brengt hij ons met zijn prachtige begeleiding terug naar de tijd van de zwijgende film; naar het vermaak en de sensatie van een eeuw geleden tijdens de opkomst van dit medium.

The Night Cry
Een gigantische condor decimeert een kudde schapen. Ten onrechte wordt de hond Rin-Tin-Tin hiervan beschuldigd, en volgens de wet van de schaapherders zou de hond gedood moeten worden. In plaats daarvan verbergt eigenaar John Martin de hond. Een woedende menigte dreigt alsnog de hond te doden. De verdere ontwikkelingen leiden tot een spannend en boeiend verloop van deze film.

Datum: 17 maart 2023 om 20.00 uur
Uitvoerenden: Donald MacKenzie
Tickets: € 19.00, jeugd €5.00, kinderen gratis

KAARTEN BESTELLEN

Vorige bericht