Patrick Hopper

Patrick Hopper

Patrick Hopper aan het Pierre Palla Concertorgel

de Haagse organist Patrick Hopper is de titulair organist van het Pierre Palla Concertorgel in het Muziekcentrum voor de Omroep (MCO) in Hilversum.

De Stichting Pierre Palla Concertorgel vond in Hopper een ‘vaste bespeler, die als theaterorganist met het concertorgel overweg kan’. Als bespeler van dit instrument legt hij zich toe op het uitvoeren van zowel traditionele als hedendaagse theaterorgelmuziek.

Piano
Toen Patrick negen jaar was, begon hij aan zijn pianostudie. In 1983 won hij het Edith Stein Concours (het latere Prinses Christina Concours).
Vier jaar later begon hij aan zijn conservatoriumstudie in Den Haag onder leiding van de uit Letland afkomstige pianist Naum Grubert. In 1992 studeerde hij af met onderscheiding.

Meestercursussen volgde hij bij Prof. Jürgen Uhde (Stuttgart), Vladimir Tropp (Moskou), Arnaldo Cohen en Earl Wild (V.S.).

Orgel
Zijn eerste orgellessen ontving Patrick op dertien-jarige leeftijd van Henk Weber. Later zette hij zijn studie voort bij Rienk Jiskoot aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag.
Als concertorganist heeft Patrick opgetreden in Nederland, de Verenigde Koninkrijk, Zwitserland en Rusland. Patrick is Fellow of the Royal College of Organists en heeft ook het diploma koordirectie van dit instituut.
Hij bekwaamde zich later in het bespelen van theaterorgels. Daarnaast is hij actief als componist en arrangeur.

Hopper is behalve theaterorganist ook organist/dirigent in de H. Antonius Abtkerk in Scheveningen, waar hij iedere donderdagmiddag een concert geeft.

Pierre Palla